VEMASYS PLATFORM

image

Het platform

Het Vemasys platform biedt verschillende volledig geïntegreerde modules die een 360° zicht creëren vanuit alle standpunten aan.

99%

  • Vemasys biedt
  • 99,99% uptime aan

140+

  • Meer dan 140 klanten
  • wereldwijd

1800+

  • Meer dan 1800 vaartuigen
  • in Vemasys

ROI

  • Snelle ROI door
  • transparante prijzen

Business insight tooling

Wij staan volledig achter de mantra van het aansturen van bedrijfsinnovatie door het vereenvoudigen van zowel het proces als de gebruikerservaring. Onze agile aanpak, diepgaande BI-ervaring en een uitgebreide expertise in de binnenvaart en de logistieke sector betekent dat we u kunnen helpen de volgende generatie van visualisatie, real-time en voorspellende analyses te gebruiken.

Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat aan al uw gebruikersbehoeften wordt voldaan, dat de bedrijfsresultaten worden gerealiseerd en dat uw BI-portfolio eenvoudiger te beheren is door standaard dashboards in de tool zelf aan te bieden, en dat u zich kunt richten op BI-tooling voor die powerusers die de extra knal nodig hebben.


KPI & Dashboards

De meeste bedrijfsprocessen kunnen worden opgevolgd door het toepassen van meerdere KPI's. Dankzij onze diepgaande kennis van de aard van uw bedrijf, kunnen we u helpen om een op maat gemaakt dashboard te bouwen dat alle informatie in een oogopslag weergeeft.

Voorspellingen

Het monitoren van KPI's is één onderdeel, maar door het aanbieden van betrouwbare voorspelling-functionaliteit kunt u problemen beperken nog voordat ze zich voordoen!

Financieel

Ons financieel platform is volledig gericht op het beheer van de specifieke stromen in binnenvaart coöperaties. Het integreert zich volledig met de logistieke modules en creëert een end-to-end zicht op de financiële informatie die onze klanten in staat stelt om de cashflow-status, de crediteuren en de backoffice ERP- en boekhoudsystemen op een aangename manier te beheren.


Gestandaardiseerde facturatie

Vemasys biedt een ingebouwde boekhoudfunctionaliteit aan waarbij facturen automatisch worden gegenereerd en verzonden naar uw klanten.

Financiële resultaten

Om bedrijven te helpen hun financiële positie te begrijpen, biedt Vemasys real-time rapportage over zowel OPEX als CAPEX actuals. Deze financiële modellen en templates zijn op maat gemaakt voor de binnenvaartindustrie.

Veiligheid

In samenwerking met gerenommeerde veiligheids- en kwaliteitsexperts biedt Vemasys een volledig kwaliteits- en veiligheidsmanagementsysteem aan, dat diep verankerd is in alle modules van het platform.


Veiligheidsmanagementsysteem

Veiligheid is cruciaal in deze branche, daarom is het SMS ingebouwd in de modules voor vlootbeheer en bemanningsbeheer, zodat bemanningsleden altijd de laatste versie van alle veiligheidsinstructies binnen handbereik hebben.

Conformiteit

Bespaar tijd op uw volgende EBIS- of ISO-audit door alle vereiste checklists, certificaten en formulieren in een paar klikken beschikbaar te hebben, waar dan ook!

Vlootbeheer

Scheeps- en vlooteigenaren investeren aanzienlijke bedragen in de uitbreiding en het onderhoud van hun vloot. In de huidige uitdagende markt zijn tijdregistratie en beheer onmisbare technieken om uw bedrijf op peil te houden.

The VEMASYS fleet management module enables owners, exploitation companies and crew to collaborate and keep track of the overall health of the vessel. With functions for maintenance, repairs, shipyards, certificates, crew planning, automated navigation logbook and many more; the crew members and management have all tools ad hands in one central practical interface.


Administratieve controle
Operationele doeltreffendheid
Naleving van de regelgeving
image

Logistieke planning

Vemasys biedt een alles-in-één oplossing voor het plannen, beheren en rapporteren van uw logistieke stroom. Plan binnenvaartschepen, krijg meldingen van gewijzigde aankomsttijden of geüploade documenten of bayplans, allemaal vanuit dezelfde interface. De hoge mate van integratie maakt het eenvoudig om samen te werken en gegevens te delen met alle belanghebbenden. Omdat alle wijzigingen worden gelogd in een audit-traject, gaat er geen informatie verloren.

Het delen van gegevens in real time met al uw partners is belangrijk. De inzichten die u verzamelt kunnen niet alleen nuttig zijn voor u, maar ook voor uw partners. Uiteindelijk kan deze vorm van gegevensdeling in de logistiek helpen om de operationele efficiëntie te verbeteren door de fluctuerende vraag van klanten, externe factoren en de activiteiten van uw partners in kaart te brengen. Bovendien zal het de transparantie verbeteren en alle belanghebbenden helpen om hun processen te stroomlijnen, waardoor uiteindelijk de kwaliteit van uw processen en de algemene prestaties van uw bedrijf ook verbeteren.Advanced Automated Reporting (AAR)

Slechte gegevens hebben een impact. Een grote impact zelfs. Onder het mom van mooie rapporten kunnen slechte gegevens een vals gevoel van veiligheid opwekken. Je moet je gegevens vertrouwen, en er zeker van zijn dat de beslissingen die je op basis van die gegevens neemt, de juiste zijn. Vaak is de juistheid van de gegevens afhankelijk van de handmatige invoer door gebruikers (bemanningsleden of stuwadoors).

Om het risico op foutieve gegevens te beperken, hebben we een eigen elektronische onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling opgericht die zich specifiek bezighoudt met gegevensbeheer en met de grootste zorg een reeks geavanceerde sensorapparaten heeft ontwikkeld die het grootste deel van de gegevensinvoer automatiseren en zo een 100% betrouwbare bron van informatie bieden.

We zijn er trots op dat we onze nieuwe lijn van zelfontwikkelde hightech elektronische smart devices kunnen presenteren. Het eerste commercieel beschikbare apparaat heet VemaTrack, binnenkort zullen we ook de VemaConnect smart devices aanbieden.


Tracking apparatuur

De VemaTrack module is gebouwd op basis van de Arm Cortex STM32 microcontroller die draait op 120 Mhz. Het apparaat is uitgerust met een SARA-U260 3G cellulaire module en wordt geleverd met een nano 4FF SIM-kaart inclusief een geoptimaliseerd data-abonnement voor low-bandwith toepassingen. Bovendien is het beschikbaar voor meer dan 100 landen wereldwijd.

Alle datacommunicatie tussen de VemaTrack module en de backend een database server wordt Tripple DES geëncrypteerd verzonden, zodat het gegarandeerd onleesbaar is voor onbedoelde partijen.

Naast de ultramoderne EM-506RE Star IV GPS-ontvangmodule wordt de Arm Cortex STM32-microcontroller geleverd voor een onmiskenbare locatiebepaling, altijd accuraat, altijd up-to-date.

Het is belangrijk om te weten dat de zelfstandige interface geen verbinding maakt met een kabelboom en dat er geen interactie is met bestaande AIS-antennes. Er is alleen een laagspanningsaansluiting nodig.

Monitor motorgebruik (cross platform)

De VemaConnect module is speciaal ontworpen om in de machinekamer te worden geïnstalleerd en zorgt voor het hart van het schip. Daarnaast analyseert dit apparaat het toerental en het motorregime, volledig gebaseerd op triaxiale acceleratiemetingen, voortdurende metingen op het trillingsspectrum van de motor om elke onregelmatigheid te melden. Indien mogelijk zal de VemaEngine module proactief onderhoud of problemen melden.

Het is belangrijk om te weten dat de zelfstandige interface geen verbinding maakt met een kabelboom voor de motor en ook geen interactie heeft met de apparatuur in het stuurhuis. Er is alleen een laagspanningsaansluiting nodig.

De VemaConnect module wordt in Q2 2019 commercieel uitgebracht. Momenteel wordt een grondige hardware test uitgevoerd en worden de nodige softwareverfijningen in de praktijk getest.

Detectie van gebeurtenissen (aanvaring)

Elke VemaTrack module heeft een ingebouwde hoge nauwkeurigheid triaxiale DE-ACCM3D versnellingsmeter, een piëzo-elektrisch gebaseerd apparaat dat versnelling meet, zijnde de versnellingsratio van een lichaam.

Na de nodige software-analyse en foutcorrectie door de Arm Cortex STM32-microcontroller wordt elke gebeurtenis die afwijkt van het normale gedrag gerapporteerd en gelogd. Botsingen met ander verkeer, hevige docking, wrijvingsdetectie veroorzaakt door een schip dat over de rivierbedding sleept, worden netjes opgeslagen in het scheepslogboek.

Gasolie niveausensor

Het laatste lid van de Vemasys hardware-interfaces is de VemaFuel-computer. Dit apparaat is de elektronische versie van het peilglas, maar veel nauwkeuriger en altijd up-to-date. De brandstofcomputer heeft een interface met de gasolietanks met een hoge precisie drukmeter en rapporteert de brandstofvolumes in real time. Na de eerste kalibratie heeft het apparaat geen tussenkomst van de schipper nodig.

Net als de andere interfaces is de VemaFuel een autonoom apparaat dat niet verbonden is met een kabelboom en ook niet interageert met bedrijfseigen systemen op het schip. Er is alleen een laagspanningsaansluiting nodig.

AI

Artificiële Intelligentie (AI) heeft de auto-industrie ingenomen met het ontwikkelen en aansturen van level-4 en level-5 autonome voertuigen. Waarom denkt u dat AI nu zo populair is geworden, hoewel het al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw bestaat? Simpel gezegd is de reden voor deze explosie van AI de enorme hoeveelheid data die we vandaag de dag beschikbaar hebben. Met behulp van aangesloten apparaten en diensten zijn we in staat om gegevens te verzamelen in elke industrie en zo de AI-revolutie te voeden. Vandaag de dag brengen we deze wetenschap naar de binnenvaart!

Door het toepassen van bewezen AI-technologie en op maat gemaakte algoritmen bouwen we de autonome binnenvaartschepen van morgen.


Begeleide navigatie

AI is tegenwoordig een populair buzzwoord geworden, maar hoe werkt het eigenlijk in autonome binnenvaartschepen? Laten we eerst eens kijken naar het menselijke perspectief van de scheepvaart met het gebruik van zintuiglijke functies zoals zicht en geluid om het water en de andere schepen op de waterweg in de gaten te houden. Wanneer ze een sluis binnenvaren of wachten tot een ander schip de waterweg oversteekt, gebruiken de kapiteins hun geheugen om deze beslissingen te nemen. Door de jarenlange ervaring in de scheepvaart zijn ze gewend om te zoeken naar de kleine dingen die ze onderweg tegenkomen.

AI in Autonome Voertuigen

Bij het bouwen van autonome schepen die zelf varen, willen we dat ze reageren zoals menselijke chauffeurs dat doen. Dat betekent dat we deze schepen moeten voorzien van de zintuiglijke functies, de cognitieve functies (geheugen, logisch denken, beslissen en leren) en de uitvoerende capaciteiten die de mens gebruikt om schepen te besturen.

Data Science

“Age of Required Knowledge”

Met alle technologie, gegevens en nieuwe analysetechnieken die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben, wordt van medewerkers en leidinggevenden verwacht dat ze "op de hoogte zijn". We leven in de "Age of Required Knowledge". In dit nieuwe tijdperk, moet je je richten op de juiste informatie en de juiste beslissingen nemen, want er zijn kosten verbonden aan het niet weten. Gezien de snelheid waarmee tweets vliegen en persberichten worden afgevuurd naar mobiele telefoons, kun je niet betrapt worden op het niet weten. Je kunt het je niet veroorloven om te eindigen als een sensationele krantenkop, gevolgd door een verlies van aandeelhouderswaarde, verlies van klanten, en zelfs mogelijke wettelijke boetes.

Volgens Gartner is de gemiddelde financiële impact van slechte gegevens op bedrijven 9,7 miljoen dollar per jaar.
slechte gegevens maken een impact. Een grote impact zelfs. Onder het mom van mooie rapporten kunnen slechte gegevens een vals gevoel van veiligheid opwekken. Je moet je gegevens vertrouwen, en er zeker van zijn dat de beslissingen die je op basis van die gegevens neemt, de juiste zijn. Vertrouwen is niet vanzelfsprekend, en nauwkeurige inzichten zouden dat ook niet moeten zijn. Om te voorkomen dat je betrapt wordt op het niet weten van iets wat je zou moeten weten, moet je er zeker van zijn dat je niet afhankelijk bent van onjuiste, onvolledige of misleidende gegevens. U hebt een analytische oplossing nodig die de "smarts" heeft om u te helpen bepalen wat uw plan is, wat er is gebeurd, waarom het is gebeurd en wat er daarna gaat gebeuren.

Maar waarom zou je het daar bij laten? Om een volledig en accuraat beeld te krijgen van uw gegevens zonder blinde vlekken, zetten we voorspellende modellen in die uw gegevens scoren ten opzichte van de beoogde resultaten. En, maken gebruik van beslissingsoptimalisatie die u, op het moment van impact, precies vertelt wat u moet doen.


Begrijp de markttrends

Door beter te begrijpen hoe de markt zich ontwikkelt, krijgt uw bedrijf een voorsprong in de race om operationele effectiviteit.

Anticiperen op basis van voorspellingsmodellen

Inmiddels begrijpen we allemaal dat "data de nieuwe olie is"... Maar in werkelijkheid kan de ware kracht van big data alleen worden benut op een verfijnde manier , precies wat we in Bluecentury dagelijks doen. Dankzij ons brede begrip van de sector en onze expertise op het gebied van machinaal leren en datawetenschap, stellen we onze partners in staat om waarde toe te voegen aan hun kernactiviteiten, of het nu gaat om het voorspellen van cargoflow, het verbeteren van complexe workflows of het opsporen van potentiële problemen voordat ze zich voordoen.